Populære innlegg


lørdag 29. januar 2011

Votter til min bror


Årets kanskje siste par votter gikk til min bror. Enkelt og greit mønster, og veldig kjekke å lage. Ulempen med å lage herrevotter er at de tar så lang tid. Hvorfor må de ha så store hender? Upraktisk for oss strikkere. Vottene er strikket i Safir fra SparKjøp og med pinnenr. 3.


Tror ikke det blir flere votter denne vinteren, men jeg utelukker det ikke helt. Har bestilt meg en ny vottebok, Votteboken fra Thuve-Stua. Kanskje greit å begynne neste års julepresanger nå?

Brukt-avhengig


Jeg klarer absolutt ikke å holde meg unna brukthandlere. Denne fantastiske tekannen fra StavangerFlint hørte hjemme hos meg i min lille hybel. Fra nå av blir det mye tekoking.


Dette mønsteret kunne mamma kjenne igjen, hun og mine besteforeldre brukte et slikt sett for over 30 år siden. Bra denne havnet hos meg:) Passer bra en deilig vårdag. Håper den dagen kommer snart..

Gavedryss


Pappa kom nylig hjem fra tur til Qatar. Med seg i bagasjen hadde han litt av hvert. Tenk, han hadde med seg klistremerker til meg:) En haug med tykke klistremerker som jeg kan kose meg med.. Gøy å bli litt yngre igjen.


Denne helga var jeg hjemme fra Bergen. Og her ventet flere gaver! Denne nydelige håndlagte posen fikk jeg i forsinket julegave fra min tante og onkel i Kristiansand. Var den ikke helt nydelig? Denne skal brukes kun til best. Det står " Take time to smell the flowers" utenpå.


I tillegg fikk jeg denne strikkeboken. Den har veldig mange fine oppskrifter som jeg skal kose meg med utover våren.

mandag 24. januar 2011

Firkantposer


Stoffet som jeg brukte på disse posene kommer fra ukjente hjem. Gamle duker og vaskekluter fra gjenbruksbutikker, kan bli til så mangt. Jeg klippet 4 forskjellige duker, i forskjellige mønstre, til slike poser. Klippingen er egentlig alt arbeidet. Når det er unnagjort går syingen veldig raskt. Jeg rakk å lage 5 stk.

Her er de avbildet sammen med resten av bruktfangsten min. 

Figgjo-fan


Denne firkantede krukka, er en Figgjo-gjenstand fra Hedda design. Er den ikke stilig? Med sitt gamle og blomstrete mønster kunne jeg ikke unngå å ta den med meg hjem. Jeg vet ikke helt hva den bør brukes som, men kommer til å prøve meg frem. Kanskje den passer som kjøkkenredskapsholder? Jeg har en metallholder fra IKEA til å holde inne alle sleivene og steikespadene mine, men denne nye kommer til å gjøre susen!

Ellers blir den kanskje til et stående pannalhus, som jeg kan legge alle penner og blyanter på skrivebordet mitt i. Eller som q-tips-holder på badet.. Mulighetene er uendelige! 20 kroner på Åkra Gjenbruk.


Dette fatet her er i mine øyne helt fantastisk. Med en diameter rundt 25 cm, er også mulighetene for dette Figgjo-fatet mange. Er en gjenstand fra Bjørg-designet. Er fin som potetskål (all type mat passer egentlig), men litt stor for frokostblanding om morgenen. 50 kr hos Åkra Gjenbruk.



Sist, men ikke minst, så fikk denne lille krukken et nytt hjem. Den er også avbildet på et bilde høyere oppe på siden. Krydderkrukke? Eller sjokoladekrukke? Krukka er ikke et Figgjo-produkt, men fra Bavaria - Germany, 20 kr hos Åkra Gjenbruk.


mandag 17. januar 2011

Vottepar

Jeg har blitt hekta på å strikke votter. Av den grunn har det blitt produsert enda et par i samlingen min. Disse strikket jeg i Safir, et billig og varmt garn fra Spar-Kjøp, ca 10 kr. per nøste. Oppskriften hadde jeg i Den Store Votteboken 2, av Lillill Thuve.

Disse heftene kan du kjøpe på internett. Det er 2 slike vottebøker, og jeg kommer nok snart il å kjøpe den første av de.

Lys i mørket


På hybelen vår i Bergen, Fantoft gjør vi det vi kan for å gjøre det mer hjemmekoselig enn det var fra starten av. Da gjemmer vi de mørke tremøblene, og setter inn lysere gjenstander. Levende lys er derfor perfekt. Til jul å år fikk jeg noen kjempefine telysholdere av Marit, sammen med to luktelys. De lukter helt fantastisk..

På bruktbutikker kan en finne det meste. Gamle norgesglass er noen av de fineste glassene jeg vet om, og de kan en bruke til alt fra oppbevaringsbokser til lyskrukker. Det har jeg gjort. Jeg fylte det ene glasset med ubrukte telys, og 2 andre, i forskjellige størrelser, til lysglass. Og det lyser opp i en ellers så mørk hybel:)