Populære innlegg

mandag 13. desember 2010

Tid for julekonfekt


Søndag 12 desember fylte jeg 20 år, og da gjorde vi noe litt ekstra gøy. I et par timer lagte vi julekonfekt, og de ble kjempegode! Vi lagte Havre-drømmer, bounty-kuler og pistasjkuler.

Disse grønne pistasjkulene ble min favoritt. Her kommer oppskriften, ca. 20 stk.

250 gr. råmarsipan
revet skall av 1 appelsin, og saft fra en halv appelsin
mørk sjokolade 200 gr.
pistasjkjerner finhakkete

Bruk hendene og elt sammen marsipan, revet appelsinskall og appelsinsaft på et rent kjøkkenbord til en jevn masse. Bruk evt. kjøkkenmaskin (det gjorde vi). Trill 20 stk. like store kuler. Legg kulene på en tallerken med bakepapir slik at de ikke setter seg fast. Deretter finhakker du pistasjkjerner og heller dem i en dyp bolle. Smelt sjokoladen, og trill kulene i den. Legg de overtrukne kulene ned i den finhakkete pistasjen. Oppbevares kjølig i en boks. Disse svarte kulene med kokostrekk, kalles Havre-drømmer. Her er oppskriften, ca. 35 stk.

225 g marsipan
150 g smør
4 ss kakao
3 dl havregryn
1 dl kokosmasse

Riv kjøleskapskald marsipan grovt. Arbeid inn mykt smør. Tilsett kakao og havregryn, og rør til alt er godt blandet. Lag små, runde boller og rull dem i kokosmasse. La dem stå kaldt til de skal spises. Kjempegode!


De siste kulene heter Bounty-kuler. De er oppkalt etter sjokoladen som også heter Bounty.

50 g smør
1/2 dl lys sirup
1/2 dl melis
2 dl fløte

Disse 4 ingrediensene has i en gryte, og varmes opp til en seig konsistens. Det tar litt tid, så vær tålmodig. Når fløten koker, vil det tyknes litt. Hiv deretter oppi 200 g kokos. Nå skal deigen være en fast masse, som det går an å trille kuler av. Avkjøl en liten stund, og så form massen til kuler av ønsket størrelse. Smelt 200 g sjokolade. Jeg smeltet det i vannbad. Kulene dyppes i sjokoladen etterpå. Sett de et kaldt sted, før de kan spises!


Fordelen med julesnop og -konfekt er at de ikke trenger å stekes, slik julekaker må. Og konfekt er ofte bedre enn julekaker også..

Ha en stemningsfylt førjulstid!

3 kommentarer:

  1. Håper ikke dere har spist opp alle før vi kommer på besøk....

    SvarSlett
  2. Oi, Jeg må si at du er helt lik bestemoren min på 70 år! Hun liker også å holde på med slike ting. Kanskje dere burde bli venner? Jeg skal tipse bestemoren min om deg.

    Hilsen barnebarnet 16 år!

    SvarSlett