Populære innlegg


lørdag 19. mars 2011

Marius-vest på bestilling


Endelig litt strikk! Denne marius-vesten strikket jeg til Henriks mor, og jeg må si at jeg ble veldig fornøyd med denne. Er strikket i minialpakka fra Sandnes garn og jeg brukte pinnenummer 2,5 og 3,0 på vesten. Mønsteret fant jeg i heftet Klassikere fra Sandnes Garn.


I mønsteret skulle vesten strikkes frem og tilbake, men dette orket jeg ikke. Mønster på vrangen er ikke akkurat noen personlig favoritt, så den ble strikket rundt. Da måtte jeg klippe opp fremme, men det gikk veldig fint. Symaskinen gikk ut i streik, så jeg måtte få nødhjelp av mammas gode venninne og strikkeekspert Wenche.


Etter oppklippingen fremme, tok jeg opp masker langs begge langsidene og strikket glattstrikk i ca 6 cm. Denne kanten brettet je inn på baksiden for å skjule området hvor jeg hadde sydd. Knappehullene gikk overraskende bra, litt mye tenking når jeg må lage hullerekken 2 ganger for å få knappene gjennom når jeg bretter kanten bak. Mamma sto modell for vesten, og jeg fikk den så vidt tilbake igjen..

Nå gjenstår bare overrekkelsen, og håper mottakeren blir fornøyd.

Loppis


Jeg elsker skikkelige bruktkupp! I helga var jeg på årets første loppemarked på Rossabø skole i Haugesund.  Jeg var ikke den eneste, mildt sagt. Over hundre overivrige loppefans stod i kø utenfor kl 10:00, og var klare for å saumfare lokalet for skatter. Og skatter var det nok av, noen tok jeg til og med meg hjem.

Denne nydelige skålen fra Egersund ble min for en tjuekroning. Mønsteret var enkelt, men samtidig stilfullt.



Nytt kakefat er ikke å fornekte, spesielt fordi jeg har ingen fra før av. Jeg er stor fan av slike glassartikler,  spesielt den gule / oransje fargen.


Nytt fat i samlingen min. Dette er også fra Egersund og ble mitt for en tjuekroning. Er ikke så veldig stor, i diameter måler den ikke mer enn ca. 15-20 cm. Liker bomster veldig godt..

Denne tekannen er ikke norsk, den er nemlig made in China. Skikkelig porselenskanne, så denne skal bli brukt godt. Loppispris: 10 kr!

Her kommer det jeg er mest fornøyd med etter dagens fangst. Middagstallerkener fra StavangerFlint. Jeg fant 5 stk, og kjøpte alle. Mønsteret syns jeg var kjempefint, og fargen spesielt.

Jeg bare gleder med til utover våren, da skal jeg prøve å få med meg et par loppemarkeder til.

Nytt kjøkkenbord

 Jeg kjøpte nylig et kjøkkenbord av mørk eik på Fretex. Dette syntes jeg var midt i blinken for meg, og derfor ville jeg "pusse" det litt opp. Jeg malte det først 3 strøk med vanlig hvit maling, og deretter 2 strøk med en ikke fullt så hvit høyglans-maling. Resultatet syns jeg ble flott. Jeg malte inni skuffene også, og satte på nye knotter.

Toppen av bordet er av respatex, og det virker veldig solid. Dette bordet passer godt inn i en studentbolig! Og billig var det også, kr. 350 på Fretex.

mandag 7. mars 2011

Vottepar med kone og mann


Nytt vottepar fra Thuve-stua. Strikket i Safir-garn fra Spar Kjøp og med pinnenr. 3.  Det blå garnet sammen med det mørkegrå var ikke en perfekt match. De gikk liksom litt i ett, og mønsteret der er så vidt synlig. Men nå har jeg lært til en annen gang. 

Disse vottene var veldig kjekke å strikke, og det gikk fort unna. Det blir nok flere av disse, men med et annerledes fargevalg..

Stilig fat!

Dette fatet er igjen fra mitt favorittmerke, Figgjo. Er også fra Turi-design. Var det ikke stilig? Jeg bare digget dette fatet! Kostet kr. 75 på Fretex.  
På brukthandlere finnes gjenstander for enhver smak. Da jeg kjøpte dette fatet kjøpe jeg også et spisebord. Det skal jeg og Henrik ha i vår nye studentbolig til høsten. Dessverre har jeg ikke bilder av bordet, men jeg skal fikse litt på det først, så skal jeg ta noen bilder av det. Men det var gammelt og av god kvalitet!