Populære innlegg

tirsdag 5. april 2011

Bruktfunn


Helgas loppemarked fant jeg på Bygnes, Karmøy, i regi av THK-stiftelsen. Her var det litt av hvert! Enden på visa ble at jeg fikk med meg en full pappeske av godsaker. Nå skal jeg prensentere kuppene mine. For å si det slik; jeg er utrolig fornøyd.

Messinglysestaker er, og har alltid vært, en slager og en gjenstand som man finner i de fleste hjem. Jeg synes ikke den mørke messingfargen er noe særlig fin, så jeg spraylakkerte hele staken. Nå står den i stua i all sin prakt og liker å bli tent på. Kostet 5 kr. Jeg kjøpte 2 stk.


Skåler og fat er min personlige favoritt. Derfor har jeg altfor mange! Disse småskålene er fra Egersund, og kostet 5 kr per stk. Jeg er glad i alt som er norsk, og syns stemplene på undersiden av skålene er en ekstra pynt.
En ildfast form er ikke å fornekte, og særlig hvis den er fra Figgjo. Jeg er en stor tilhenger av disse mønstrene. Er de ikke fine?


Ny chips-skål i samlingen. Noen samler på frimerker, mens andre samler på andre objekter. Hvorfor ikke samle på gamle norske skåler? Denne skålen er nok veldig gammel, men kan duge til det meste.Et lite snopefat. Det fargede glasset liker jeg veldig godt. Passer bra til å skille peanøtter, non-stop og seigemenn når tress-isen skal spises en varm sommerdag.. 5 kr:)


Klassisk krystallskål. Glass er nydelig. Denne skjønnheten ble min for en tier.


Det ble også denne krystallskålen. 10 kroner får man ikke mye for lenger, men på loppemarked kan du få myye fint.


Tekanner er alltid praktisk å ha. Spesielt slike figgjo-kanner. Liker mønsteret.


4 tallerkener er nå i boks, nærmere bestemt tallerkener fra Egersund. 5 kr per stk!Ny duk. 10 kr. Håndbrodert.


Skål fra Figgjo. 5 kr. Måler ca. 15 cm i diameter.2 fat fra Figgjo. Passer fint til karbonader, eller hva du nå måtte ønske. Passer til alt, og hvitfargen gjør fatene enkle og perfekte. Ildfaste. 5 kr per stk.Stort far fra StavangerFlint. Måler ca 30 cm i lengden.Enda et fat, også denne gangen fra StavangerFlint.


 Sist, men ikke minst, et service til 10 personer. Nydelig hvitfarge, og en tynn "gullkant" rundt alle delene. Har noe mønstrete overflate. Er ikke norsk, men polsk. Hele settet: 80 kr:)

2 kommentarer:

  1. Så mongen fine ting! Eg likte veldig godt dei blåe fatene og lysastaken. Veldig fine!

    SvarSlett
  2. haha har du plass te alt detta da? :P

    SvarSlett