Populære innlegg


onsdag 14. juli 2010

Tovet sofapute



Disse putene er til Henriks foreldre på bestilling, så disse beholder jeg ikke selv, selv om jeg ble ganske fornøyd med dem. Oppskriften er fra SandnesGarn Tema 14 Toving. Jeg brukte Fritidsgarn fra Sandnes (godt tovegarn) og pinnenr 5,5. Disse er veldig enkle å lage. Jeg la opp 150 masker og strikket glattstrikk i 49 cm. Deretter halverte jeg antall masker ved å felle av den resterende halvparten, for å lage en klaff bak med knapper.

Dette ble så tovet i vaskemaskinen på 40 grader. Jeg måtte tove det 2 ganger for å oppnå ønsket resultat. Det er bedre å være litt forsiktig når en skal tove noe, enn å risikere og få ut en liten nålepute til ingen nytte.

Når tovinga var unnagjort nålefiltet jeg på 2 stk blomster på hver av putene. I oppskriften skulle jeg ha 3 blomster på hver, men jeg syntes det holdt med 2. De 3 knappene ble sydd bakpå, og en innleggspute 50x60 cm ble lagt inni. Enkle og fine, og gleder meg til å gi dem bort!

Glassmaling

Henriks farmor driver med maling på fat, glass og andre fine gjenstander. Av den grunn har jeg fått mulighet til å prøve meg som kunstner i ny og ne, og dette ble ett av resultatene. Selv om dette fatet egentlig ser litt avansert ut, så har jeg jukset ved å bruke en mal! Jeg måtte male i en 3-gang. Først pennetegnet jeg alle svarte linjer, og dette ble deretter brent i en ovn over natten. En annen dag malte jeg inni alle ansikter og hår. Igjen ble dette brent, og en siste dag malte jeg den blå bakgrunnen.

Fatets diameter er ca 35-40 cm, og det er ikke helt flatt, det går i en svak bue. Dette blir et fint fruktfat!

Babyvest




Denne vesten ant jeg her, på garnstudio. Den var veldig enkel å lage, og jeg fikk brukt litt restegarn. Garnmengden var likevel ikke stor, da jeg laget vesten i str 1-3 mnd, i babyull fra Nille. På baksiden henger den sammen i nakken ved hjelp av 2 knapper. Fronten er strikket i dobbel perlestrikk.

Babykjole i mønstret garn

Denne kjolen ble laget etter en opskrift for en kjole i 2-3 mnd, men ble en mye større kjole! Grunnen er at oppskriften var tilegnet en pinnenummer 2,5, mens jeg strikket min kjole med pinnenr 4,5;) Klarte å jukse det litt til på overdelen, men kjolen ble allikevel ganske merkelig, spesielt i formen.

Uansett resultat, så likte jeg garnet. Selv om det var syntetisk og litt ekkelt, var mønsteret veldig fint. Innimellom stripene dukket små rosa roser opp, noe som var veldig sjarmerende. Allikevel tror jeg ikke denne kjolen vil bli særlig mye brukt, men den var morsom å lage!