Populære innlegg


mandag 12. april 2010

Litt småting

Denne lua er i sikksakkmønster i Fabel og et par andre restenøster funnet i "garnbutikken" vår på loftet. Denne blir nok mammas.
Disse vottene fant vi her. Er de ikke fine? En god ting er at det finnes ingen forskjell på høyre- og venstrevott. Strikket i fabel på pinne nr 2,5, av mamma.
Restegarn kan bli brukt til det meste, det er jo ganr det også. Mamma strikte 2 par av disse sokkene, et rødt par til seg selv, mens jeg var heldig og fikk det blå paret. Ufattelig deilige og varme sokker.

sikksakkteppe i ullteppegarn

Dette teppet startet friskt som mitt prosjekt, da jeg til slutt måtte få hjelp utenfra, nærmere bestemt fra mamma. Det gikk liksom så langsomt med meg etter en stund. Men det ble ferdig, og har nå fått plass i gyngestolen i stua vår i Haugesund.
Teppet stammer fra denne oppskriften fra Garnstudio. Angret litt i etterkant på fargevalget mitt, men det ble ikke fullt så verst likevel:) Garnet er ullteppegarn kjøpt på Spar Kjøp. Nå måler et ferdig teppe ca 1,5 m i lengden, og 50 cm i bredden.

Enkel flettevest

Denne vesten er strikket i myke Drops Merino Extra Fine fra Garnstudio, oppskriften finner du her. Her strikket jeg et forstykke og et bakstykke, og sydde de sammen i sidene (noe som skulle vise seg å være litt vanskelig).
4 treknapper, 2 på hver skulder, pyntet opp hele vesten! Vesten er i 6-9 mnd, og strikket med pinne nr 4.

Kjekkasgenser

Denne barnegenseren fant jeg oppskriften til på pickles.no. Her finnes en masse gratis oppskrifter, både innen hekling og strikking, interiør, barneklær, matlaging og klær til en selv. Min genser ble strikket i alpaca, dobbelt garn. Det er så mykt og godt.. Jeg brukte omtrent 4 nøster tilsammen ( 1-2 år) på pinne nr 5. Og siden jeg var så godt i gang, og hadde mer garn tilgjengelig, lagte jeg en til:) Fine presanger å gi bort.


Heklet trekantsjal

Dette sjalet fant jeg oppskriften til i boka "Hekling i sommersol" av Olaug Kleppe. Det er heklet i Kitten Mohair, et aldeles nydelig garn! Det mest kjedelige med dette sjalet, var å sy sammen alle lappne tilslutt. Dette ble en gave til min søster Katrine, som for tiden bor og studerer sykepleien i Kristiansand.
Ble selv ganske fornøyd! Man har en stor valgfrihet når det gjelder fargevalg, da denne garntypen har flere nydelige farger å velge blant. Kanskje jeg lager ett til?

søndag 11. april 2010

Babyjakker



Fabel er et fabelaktig garn. Jeg er ikke spesielt glad i å strikke mønster (mye pga at jeg gjør det for sjeldent), men dette garnet fikser det meste for deg. Det blir på en måte mønster i strikket av seg selv.

Disse jakkene er også funnet på garnstudio. Er som sagt strikket i Fabel med pinne nr 2,5. Den blå jakka ble laget her hjemme, mens den andre ble nylig laget i Nepal, under verdens høyeste fjell. Luene måtte jeg jo også strikke, da jeg hadde så mye garn igjen. Jeg brukte knapt 2 nøster til jakkene, str 6-9 mnd, og mindre enn 1 nøste til luene i tilsvarende størrelse. Kantene nede på jakka krøller seg litt, så jeg må nok dampe dem litt (selv om det egentlig aldri kommer til å skje).

NB! Henrik har akkurat kjøpt seg ny kameralinse, og her er urfremvisningen av de første bildene som noen gang er tatt med denne linsa. Det er en fisheye-linse, og har en synsvidde på 180 grader. Ganske stilig, egentlig.

Herregenser til min kjære!

Høstens store prosjekt ble denne herregenseren, et uendelig eksperiment. Oppskriften ble funnet på garnstudio.no, slik som mange andre ganger. Hele genseren er strikket med pinne nr 5, og garnet ble kjøpt på Europris (husker ikke hva det heter!), da den lokale dyre garnbutikken ikke hadde garntypen Alaska.
Denne genseren kommer jeg definitivt ikke til å lage igjen, da hele genseren var en eneste stor vrangbord. Men moro ble det da den ble ferdig! Måtte tilføye en ekstra kant helt nederst, fordi genseren ble for kort. I grunnen ble den finere slik også! Genseren er strikket i str S/M.